13/10/2022
Težave z erekcijo

Težave z erekcijo so velika nadloga za vsakega moškega, ki se sooča z njimi. Seveda ne le zanj, saj trpi tudi njegova partnerka. Če te težave niso izrazito hude ali posledica kakšne bolezni, si je mogoče pri tem dokaj hitro in enostavno pomagati.

Na voljo je kar nekaj različnih tehnik in učinkovin, ki imajo na koncu za rezultat zadovoljivo trdno in dovolj dolgo trajajočo erekcijo. A na začetku je pomembno prepoznati težave in se ne obračati proč, ko se pojavijo. Naslednji korak pa je njihovo reševanje.

Ubijalci erekcije

Če ne govorimo o kakšni bolezni, ki vpliva na kvaliteto erekcije, potem lahko rečemo, da so ubijalci zanjo: nikotin, alkohol, slaba prehrana in stres. Po naštetem je takoj jasno, da je moč stanje popraviti z omejevanjem posameznega negativnega vpliva, še bolje pa, če se mu v celoti odrečemo. V tem primeru ne gre samo za spolno življenje, pač pa tudi za splošno zdravje posameznika.

Ubijalci erekcije
Trije glavni “ubijalci” erekcije so alkohol, cigareti in stres.

In če lahko rečemo “ne” cigaretam ali alkoholu, pa se je potrebno s stresom spopasti nekoliko drugače. V primeru, da vas mori služba ali osebni problemi, se skušajte umiriti s kakšno meditacijo, vsekakor pa pojdite v naravo. Ukvarjanje s športom pomaga proti stresu ter vodi do boljše telesne kondicije, kar pozitivno vpliva tudi na erekcijo.

Stimulansi

Na voljo je kar nekaj izdelkov, ki so na voljo brez recepta in pomagajo pri občasnih težavah z erekcijo. Bistvo njihovega delovanja je skoncentrirano na sproščanje mišic, ki zapirajo dovod krvi v spolni ud, zaradi česar posledično pride do slabše erekcije ali pa je morda sploh ni.

Prehranska dopolnila in stimulansi so na voljo v različnih oblikah, najbolj priljubljene pa so tablete in različni geli za oralno uživanje. V posebnih erotičnih trgovinah so na voljo tudi kreme in geli, s katerimi se namaže penis, kar omogoči boljšo prekrvavitev. Na ta način bo erekcija bolj stabilna in trajala dlje časa.

Uspelo vam bo

Eden izmed razlogov, zakaj prihaja do težav z erekcijo, je tudi strah pred neuspehom. Morda se vam je kdaj pripetilo, da iz nekega razloga penis ni deloval, kot bi moral v določeni situaciji, sedaj pa vas je vedno znova strah, da se bo problem ponovno pojavil.

Že samo ta strah je lahko kriv za naslednjo slabšo erekcijo in razočaranje. Odpravite ga tako, da to informacijo vtisnete v spomin in si rečete, da z vami telesno ni nič narobe. Če ste v dvomih, do pol ure pred spolnim odnosom zaužijte kakšen gel ali tableto za boljšo erekcijo.

Intime se lotevajte, ko ste pripravljeni

Največ težav z erekcijo se pojavi, kadar se moški loti spolnega odnosa na željo partnerke, sam pa morda tisti trenutek ne čuti potrebe po tem. Če ni vzburjenja, potem tudi zadovoljive erekcije ne bo. Vsekakor pa se seksa ne lotevajte, kadar ste močno utrujeni ali pod psihičnim pritiskom.

Ozračje naj bo sproščeno, vaša glava čista in brez negativnih misli, prostor pa blago erotičen. Zatemnite svetlobo, omislite si kakšno zapeljivo dišavo ali kadila, pomagala pa bo tudi glasba v nežnih ritmih.