18/01/2024

Bodisi je supermodel Gisele Bündchen nadčloveško bitje ali pa uživa neverjetno zdravo prehrano in športa na dnevni ravni. Čeprav je morda lažje verjeti, da je resnična prva trditev, je sama Bündchen priznala, da vloži ogromno truda v svoje telo, tako psihično, kot fizično. V intervjuju je razkrila nekaj svojih skrivnosti – in te skrivnosti vključujejo veliko dela. “Rada bi ohranila svoje telo mlado in fit, veste?” je pojasnila. Mamica dveh otrok je rekla, da je njena prednostna naloga vaditi vsak dan, čeprav je z nasmehom priznala: “Včasih si vzamem prost dan v tednu – odvisno od tudi od tega, kako se prehranjujem.”

Bündchen je naštela vse oblike vadbe, ki so ji najbolj všeč, in če smo iskreni, ne vemo točno, kako vse te vadbe spravi v svoj urnik. Joga, Muay Thai, Capoeira (brazilske borilne veščine), Kung fu, kolesarjenje, pilates, surfanje in jahanje so bile le nekatere, na katere je lahko pomislila iz prve roke. Waw! Vendar pa tudi ob vadbi Giselle še vedno daje prednost zdravi prehrani. V tem članku vam bomo torej predstavili živila, ki jih eden od najbolj uspešnih supermodelov na svetu zaužije na dnevni ravni.

  1. Dan vedno začne z vročo pijačo

Vaše oči so lahko še vedno napol zaprte, ko zgodaj zjutraj pridete do lonca za kavo, vendar to ne velja za Giselle. Razkrila je namreč, da se vsako jutro zbudi ob 5:30 in presenetljivo ne začne z dneva s skodelico kavice. “Prva stvar, ki jo naredim, ko se zbudim, je, da popijem toplo z limono. Ta “čudežni napitek” namreč pomaga prebuditi vaše telo in vaš metabolizem, in dober metabolizem naredi čudeže za telo.”

Medtem ko so bile nekatere prednosti tople vode iz limono preveč poudarjene, je še vedno veliko razlogov za to pijačo – zlasti v jutranjem času. Če začnete dan s polnim kozarcem limonine vode, začnete svoj dan z dobrim virom vitamina C iz limone in vse prednosti naravnega vlaženja z vodo, «je povedala registrirana strokovanjakinja a za prehrano. In hej, če deluje za Giselle, zakaj tega ne bi poskusili?

  1. Giselle je ljubiteljica zelenega soka

Podobno kot številni ljudje na Instagramu, ki nas vsakodnevno bombandirajo z lepimi fotografijami tako zelo okusnega zelenega soka, tudi Giselle obožuje zeleni sok, ki je mešanica sadja in zelenjave.. Zeleni smuti je zagotovo njenega dneva. Na eni fotografiji na instagramu lahko vidimo visok kozarec zelene pijače poleg listnate zelenjave, rezin kumaric, prepolovljene pomaranče ali grenivke in jabolka. “Začetek tedna s čisto energijo,” je napisal supermodel, preden je dodala “#greenjuice”. Na drugi sliki iz leta 2018, hči Gisele prav tako pije zeleno dobroto iz mešalnika. Ponosna mama je fotografijo poimenovala: “Ljubiteljica zelenega soka!”

Zelo preprosto si boste zeleni smuti naredili tudi doma. Možnosti je neomejeno. Lahko si naredite čistilni smuti iz zelenjave, ingverja in citrusov, ali pa bolj hranilnega, ki vsebuje tudi avokado. Njami.

  1. Redna prehrana in kosilo

Giselle ne čaka na konec tedna, da si lahko privošči redno prehrano. Povedala je, da si prav vsak dan vzame čas za redno in zdravo prehrano. Tako ima Giselle vsak dan zajtrk, malice, kosilo, malico in večerjo, tudi če ima še tako malo časa.

Zgodaj zjutraj se Bündchen torej drži tekočin. Po kozarcu tople vode z limono pije “revitalizirajoči zeliščni sok in super-vitaminski smoothie”, ki je “narejen v mešalniku z organskim sadjem in zelenjavo.” Torej, zeleni smuti, o katerem smo govorili prej. Bündchen je nadaljevala: “Po zajtrku pa imamo malico s svežim sadjem, jajci, avokadom, brezglutenskim kruhom in kokosovim maslom.” To zveni malo bolje kot vaša tipična malica, kajne?

Bündchen je razkrila, da im njen mož, podajalec Tom Brady izredno rad brezglutenske palačinke, zato si med vikendom za zajtrk večkrat privoščijo palačinke z domačo marmelado brez sladkorja.

  1. Giselle ne skuha veliko hrane

Ko Bündchen pripravi čudovit zajtrk za svojo družino – ali bolje, malico – se je navadila na preprosto stvar, ki lahko koristi veliko mamicam. “Ko pripravljam zajtrk za svoje otroke, ne pripravim veliko hrane,” je priznala.”Vem, da bom sama pojedla tisto, kar otroka pustita na krožnikih, zato skuham manj. To je bilo noro. Prenehala sem pripravljati velike zajtrke, ker vedno pustita hrano na svojih krožnikih, sama pa moram potem pojesti vse.”

Ali jutranji meni vsebuje umešana jajca, toast z avokadom, kokosov jogurt s svežimi jagodami, ali toast z mandljevim maslom in medom, se Giselle torej izogiba velikim količinam hrane. “Ne maram tratiti hrane, zato pripravim manj hrane.”